lørdag 27. november 2010

Gode observasjoner i sur vind

Torsdag 25. og Fredag 26. fikk jeg meg noen fine ettermiddagsturer på Flekkerøya. Det var kalt med kuling og kuldegrader, men etter legens råd etter skaden i ryggen måtte jeg bare ut å gå litt.
På torsdag fløy det en havørn over Beltevigaområdet og en fjellvåk over Risleviga. Fjellvåken ble trolig sett igjen på fredag av Øyvind Fjeldsgård hvis det var samme fugl. Det lå to teist i Knipen, og over Andås fløy det 4 sangsvaner mot sørvest. Endel svartand lå her og der.

På fredag gikk turen ut Bergenesodden til Ansteins fyr. Der ute rundt ett skjær lå det en islom som etterhvert svømte innover i Grunnevågkilen. En dvergspett var i skogen på vei utover ved Grasåsen og en kjernebiter ved Bergesgarden er også et godt funn på Flekkerøya.

søndag 21. november 2010

HVITRYGGSPETT

Jeg gikk en liten tur til Krossodden og rundt Andås i dag. Måtte bevege meg litt etter en kjedelig bilkræsj i går der jeg fikk en smell i ryggen, det gjelder å ikke stivne. Ved Krossodden fløy det over en hønsehauk. Jeg hadde egentlig tenkt å gå en lenger tur, men smerter i skulderen stoppet meg. Men nesten tilbake hjemme flyr det en fugl over som jeg mistenker å være en varsler. Jeg går litt nedover Andåsvn igjen uten å finne fuglen igjen. Men i en hage sitter det en annen fugl. En HVITRYGGSPETT. Den flotte hannen sitter tillitsfullt i et frukttre, og jeg kommer nær nok til å ta noen bilder med mobilen. Dette er andre observasjon av Hvitryggspett på Flekkerøy, og min førSte på øya. Forrige gang var i september 1996 i flg artsobservasjoner.no.



fredag 19. november 2010

Surt og vinterlig

I dag er det minus 3 grader og østlig stiv kuling, kaldt ! Det har kommet litt snø også. Det begynner å bli mindre fugl nå som vinteren nærmer seg. Tidligere var det mye sidensvans, men det ser ut til at disse flokkene stort sett har dratt videre. Legger ved noen sidensvansbilder  fra14 dager tilbake

Observasjoner:  4 svartand i Grunnevågkilen og 2 rugde



                         

Besøkere siden 31.01.2010