torsdag 15. april 2010

Endelig trekk

De siste dagene har det vært lite trekkaktivitet på Flekkerøya. Været har vært strålende pent, men nordlige og østlige vinder og kalde netter fører ikke til noen stor trekkaktivitet.

Endel nye arter har imidlertid ankommet siste uka; jernspurv,gransanger, steinskvett, brunsisik. Litt seint, men dårlig dekning i påska er nok årsaken til det. (New York)

På søndag den 11.april fant jeg en pilfink sammen med gråspurv på Mæbø. Dette er en forholdsvis sjelden fugl på øya, selv om den er vanlig rett på den andre siden av tunnellen.

I dag fikk jeg til en trekktelling fra Brattåsen fra kl 07 og hold på i 1 og en halv time.Det var lite vind og trekken kom fra sørvest. Endelig har smålommen begynt å bevege seg. Her er tallene;  grågås 25nv, stokkand 2ø, svartand 3v, ærfugl 86v 3ø, siland 2v, smålom 4v, havsule 2v, 4v, toppskarv 1ø 3v, tjeld 4v, hettemåke 3v, fiskemåke 33v, sildemåke 48v, svartbak 6v, heipiplerke 8v, linerle 2ø, bokfink13v og tornirisk 2v.

I tillegg ble det sett et par av ravn og et par laksand i Beltevik, Grunnevågkilen



1 kommentar:

  1. Hei Terje! Alltid spennende å kikke på bloggen din.Du stter øya på fuglekartet på en fantastisk måte.
    Vedr.Pilfinken,så er den jo sjelden her ute.Har hatt et par stykker på vinterforinga for et par år siden,og også fått den i hagen hvis jeg forer Gråspurvene lenge nok om sommeren.Som du sier så er den jo mye vanligere på den andre siden av Gabet.
    Mvh Leif Arnesen

    SvarSlett

Besøkere siden 31.01.2010