tirsdag 1. desember 2009

Desember og kuldegrader





Allerede i går kveld kjente jeg det var bitende kaldt å kjøre scooteren hjem fra jobb og noen steder var det glatt. I dag tidlig var det skikkelig med kuldegrader og en liten skorpe med is lå på sjøen innover Kjerskilen. Da er det vel vinter da, kalenderen viser desember.
Og kulda har tydeligvis samlet mer fugl enn vanlig på foringa i hagen. Det var yrende liv, masse kjøttmeis, 3 svarttrost og en nøtteskrike ble notert mens rundt 40 gråtrost beitet de nærliggende trærne.



Siden jeg begynte seint på jobb tok jeg også i dag en tur ut til Brattåsen for å se utover sjøen. Sjøen lå blikk stille og det var et nydelig lys i vintersola. Det var god sikt og jeg fikk talt endel flokker med storskarv rundt på skjærene: ca 75 tilsammen. 5 svartand lå ved Tjeldskjær utenfor Kjereneset, og en alkekonge og en alke lå litt lenger ute på havet. Av trekk kunne noteres 1 alke, 1 alkekonge, 1 bokfink, 2 grønnsisik og 1 gråsisik. En ung hønsehauk hann fløy også over åsen, men det er vanskelig å si om den beveget seg på trekk eller har funnet seg en fast jakteplass gjennom vinteren. Får følge med på det.

Fra loggen: svartand 5, siland 5, storskarv 75, hænsehauk 1, alkekonge 2, alke 2, gråtrost 40, nøtteskrike 1, bokfink 2,

1 kommentar:

Besøkere siden 31.01.2010