mandag 9. november 2009

Sol og sommer paa Tenerife

Etter aa ha lagt graavaer og influensa bar seg (hadde en mild variant, men dog) var det deilig i gaar kveld aa lande paa Tenerife. Det var betydelig varmere enn det som var meldt paa yr.no. Mistenker at de legger temperaturen 4-6 grader under, men det gjoer ingenting. 25-30 grader i dag og godt over 20 i vannet. Nydelig !

Dette er jo ikke en dedikert fugletur, men kos sammen med kona og mine foreldre. Men tar med de observasjonsmulighetene jeg faar. I gaar kveld floy det noen havsule-lignende fugler over oss i i lyset fra lyskasterne over restauranten. Tipper det var gulnebblirer, men hvis det ikke var skygge virket det som de hadde moerkere bakpart mot buken (storlire ?)

I dag hadde jeg en halv times skikk med teleskop fra strandpromenaden ved soloppgang. Stedet er Playa Fanabe som er en del av Playa Las americas i sydvest.Noen gulnebblirer og endel gulbeinmaaker var det som var aa se. Men det er blitt en ny art i dag. Kanarigransanger med sin litt eksplosive gransangersang er ganske vanlig i palmene rundt hotellomraadet her.
I morgen blir det biltur og antageligvis litt mer og se.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Besøkere siden 31.01.2010