søndag 28. februar 2010

Vinter, men tegn til vår

Det er fortsatt mye snø på Flekkerøya, men temperaturen har steget til rundt null og mye av isen har drevet vekk. Mye av fuglelivet i helga har vært det samme som sist uke, med endel ender som kvinand og siland. De to bergendene ble sett lørdag, men ikke søndag

Men det første vårtegnet siste uke har vært svartbakene, der mange par har plassert seg på hvert sitt skjær for å forsvare sitt territorie og hekkeplass. Dette til tross for at de fleste holmer og skjær er både snø og isdekket.

Det har vært et markert trekk av ærfugl mot øst ispedd noe svartand. Jeg er usikker på om dette er et regulært vårtrekk eller bare lokal næringsforflytning som følge av all isen i vinter. Men 7 fiskemåker som trakk mot øst ved Belteviga i dag er nyankomne fugler. På tross av en overvintrende bestand i Kvadraturen, blir det normalt ikke sett fiskemåke på Flekkerøya om vinteren.

Det siste lille vårtegnet i dag var et levende insekt, en slags bille som kravlet i skisporet på vei mot Belteviga. I morgen er det 1. mars og da starter jeg trekktellinger for alvor. De første jeg venter på er lerke, tjeld, vipe, grågås og gravand, samt mer fiskemåke og etterhvert hettemåke og sildemåke.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Besøkere siden 31.01.2010