torsdag 25. mars 2010

Polarmåke på trekk

I dag fikk jeg 2 timers trekktelling fra Brattåsen. For første gang i vår var det bart nok til å komme helt opp  med sykkelen.  Det var en sur østavind og overskyet. Det varmet derfor godt med den medbrakte kaffen på termos.  Tellingen gikk fra kl 07 til 09. Dagens høydepunkt var en ung polarmåke som trakk mot vest etter å ha terget svartbakenes territorium på Kjereneset. Selv om det holder seg en voksen polarmåke i Flekkerøyområdet året rundt er en ungfugl på trekk sjelden, antageligvis det første funn.

Øvrige trekktall var:

grågås 22, ærfugl 15, toppskarv 2, tjeld 8, fiskemåke 2, sildemåke 6, ringdue 13, sanglerke 3, heipiplerke 2, skjærpiplerke 2, måltrost 1, bokfink 25 og gulspurav 3. 

2 gravand rastet i Knipen og et par med ravn fløy litt fram og tilbake.

Ellers er det forberedelser til å reise til New York i påska. Har skaffet meg "field guide to the birds of eastern North Amerika". Blir spennende å se hva som finnes over dammen.

1 kommentar:

  1. Petter Zahl Marki26. mars 2010 kl. 19:17

    sjekk ut nycbirdreport.com som gir en pekepinn om hva som kan ses ved diverse lokaliteter i New York City. Central Park og Jamaica Bay er to kjempeflotte lokaliteter med mye fugl!

    SvarSlett

Besøkere siden 31.01.2010